Saturday, February 12, 2011

Akan berada di pasaran... err tidak tahu bulan berapa, Tunggu!

Salam. Sebenarnya saya tidak mahu hebahkan dahulu, namun saya terlalu teruja untuk berkongsi dengan semua.
Err... ini bukan Adilah Cik Serba Tahu. Novel Adilah masih dalam pembikinan. Masih belum siap. Masih sedang ditulis. Err... Namun, ada novel lain yang sudah saya siapkan. Yeye!
Jadi, dengan ini, saya mempersembahkan sedikit sedutan untuk tujuan promosi. Hahaha.

Menurut Kamus Dewan Negara Armani edisi kelima dan Kamu Pelajar Armani edisi keempat, popular bermaksud diketahui dan disukai oleh orang ramai; terkenal. Diulangi, TERKENAL. (Sengaja saya tulis huruf besar bagi memudahkan yang rabun dekat membaca).
Kesimpulan yang saya ambil daripada maksud popular dalam kamus adalah, orang popular istimewa di mata orang lain. Maklumlah, sudah kata disukai, pastinya menjadi buah mulut di kalangan ramai orang. Bukan semua orang disukai. Hanya yang terpilih sahaja. Diulangi, hanya yang terpilih sahaja.

Namun, usah bermuram durja sekiranya awak, awak dan awak semua tidak tergolong dalam golongan istimewa itu. Walaupun tidak terpilih menjadi orang popular, dapat berkenalan dengan orang popular pun sudah satu rahmat. Jadi, tahniah dan bersyukurlah kepada sesiapa pun yang sedang membaca ataupun mencuri baca catatan ini.
Mengapa? Semestinya kerana awak, awak dan awak semua berpeluang mengenali saya, salah seorang daripada insan yang ditakdirkan Tuhan lahir ke dunia ini sebagai orang popular.
Oh, terlupa pula saya mahu memperkenalkan diri. Maklumlah terlalu teruja diri ini menarikan pena dengan semangat membara hinggakan tidak sedar sudah panjang lebar saya menulis sedangkan kita belum pun berkenalan. Baiklah, sudah bersedia mengenali saya?

Nama saya Tengku Leah Binti Tengku Zahrul. Panggilan manja, nama timangan, ataupun yang semakna dengannya; T-Leah. Berumur lima belas tahun. Saya dilahirkan dalam keluarga bangsawan, sebab itulah pada pangkal nama saya ada gelaran Tengku. Jadi, jangan main-main dengan saya ya. Gurau sahaja. Janganlah ambil serius pula.
Saya sebenarnya tersangatlah merendah diri. Sebab itulah saya lebih selesa dipanggil T-Leah. Tidaklah nampak menunjuk-nunjuk sangat. Lagipun T-Leah lebih ringkas, moden tetapi glamor. Serius, saya rasa nama panggilan saya tersangatlah glamor. :)
Ingat popular, ingat Tengku Leah.
POPULAR = TENGKU LEAH = T-LEAH.
Atas sebab itu, saya tanpa rasa segan silu menamakan diari ini sebagai: DIARI ORANG POPULAR.
Syok sendiri?
Suka hati sayalah, ini diari saya.

Nantikan di pasaran!
No comments: