Friday, March 19, 2010

tentang... Pesta Buku Kembali Lagi!

Wah! Saya sungguh teruja kerana acara tahunan ini kembali lagi dari 19/03/10-28/03/10. Memandangkan cuti sekolah sudah hampir tiba ke penghujungnya, apa kata ajak keluarga ke pesta buku sementara berkesempatan.

Apakah yang menanti kawan-kawan di sana? Oh, tentulah peluang membeli buku-buku dengan harga diskaun dan peluang bertemu dengan penulis-penulis PTS One!

Maklumat di bawah saya cedok daripada blog UNIKA PTS.

Apa yang menarik di booth PTS tahun ini:

1. Booth: PTS menyewa sebanyak 15 booth tahun ini bagi memastikan anda selesa semasa berada di booth PTS. Ruang yang luas ini memudahkan anda bergerak dan memilih buku PTS.
2. Kaunter bayaran: PTS menyediakan 5 kaunter bayaran. Ini termasuklah 1 'Kaunter Ekspres' bagi anda yang membeli 5 naskhah buku ke bawah secara tunai. Jadi anda tidak perlu risau beratur panjang di booth PTS nanti.
3. VISA & Mastercard: Bagi anda yang tidak suka bawa wang tunai yang banyak, anda boleh guna kad VISA & Mastercard. PTS menyediakan 2 terminal khusus kepada anda yang membayar menggunakan VISA & Mastercard.
4. Buku: Sekurang-kurangnya 1,000 judul buku terbitan PTS akan dipamer dan dijual di booth PTS. Ada novel kanak-kanak dan remaja, buku agama, motivasi, bisnes, novel islami, novel sai fai, buku masak, pendidikan, keluarga, keibubapaan dan banyak lagi.
5. Diskaun: Nikmati diskaun setinggi 25% bagi semua buku PTS. Download kupon diskaun di www.pts.com.my/pestabuku. Bagi pelajar berbaju sekolah dan pelajar IPTA dengan kad pelajar, diskaun yang diberikan ialah 30%. Bagi fan FB PTS (www.facebook.com/bukupts), ada cenderahati untuk anda apabila datang ke booth PTS nanti.
6. Aktiviti: Rebutlah peluang bertemu dan bergambar bersama penulis-penulis PTS di PBAKL nanti. Klik di http://www.pts.com.my/pestabuku bagi melihat jadual aktiviti penulis-penulis PTS.
7. Hadiah: Bagi anda yang membeli buku PTS lebih RM100 & RM200, dan RM500 ada hadiah istimewa menanti anda. Dapatkan juga bookmark percuma apabila membuat bayaran di kaunter.
8. Merchandise: Tahun ini PTS menghasilkan lebih 50 jenis merchandise buat peminat-peminat buku PTS. Ada notepad, badge button, notebook, car sticker, mug, t-shirt, dan sebagainya. Merchandise boleh dibeli di booth PTS pada harga yang sangat berpatutan.


Adakah saya juga berada di booth PTS sedangkan nama saya tiada dalam senarai sesi bersama penulis? Hehehe.... jawapannya... datanglah dan kenal pasti sendiri! :)

Baiklah... selamat memborong buku-buku PTS One! Buku saya juga! Senarai buku saya adlah seperti senarai yang saya letak di bahagian kanan blog ini. Hehehe... tanpa segan silu lagi! :P

p/s: jangan lupa simpan duit untuk beli My Memory pula ya! Buku ini dijangkan berada di kedai buku bulan Mei nanti. Jadi jangan cari pesta buku ya!

1 comment:

Ikin said...

Ikin tak boleh gi....

jauh sangat....

hehehe... =]